masmerim
מסמרים
בארון

כאבים אצל ילדים – איך מתמודדים

אביב צוות מסמרים
אביב צוות מסמרים

אביב, חוקרת, ידועה בתור כזו שחופרת לעומק עד שמוצאת את אשר על ליבה ובכיסה

בשונה מאיתנו המבוגרים המסוגלים להכיל כאב ברמות שונות, לעתים אף כאבים עוצמתיים, שכן כולנו עוברים במהלך החיים אירועים או מצבים שגורמים לנו לחוש כאב בין אם זו שפעת שמובילה לאינספור תסמינים כמו כאבי אוזניים, כאבי ראש ועייפות ובין אם מדובר בחווית הלידה שלעתים גורמת לכאבים בלתי נתפסים, אצל ילדים זה קצת אחרת. הם לא מסוגלים להכיל כאב כפי שאנחנו מסוגלים, הם יביאו את הכאבים שלהם לידי ביטוי גם בפן הפיזי – חוסר שינה, חוסר תיאבון, קושי לבצע משימות של היום יום וגם בפן הרגשי – בכי, ”נידיות“, רגישות גבוהה יותר ועוד. אז איך בכל זאת אפשר להתמודד עם כאבים אצל ילדים?. על כך ועוד בשורות הבאות.

 

טיפולים טבעיים

ובכן, יש מגוון רחב של טיפולים טבעיים הלקוחים מעולמות שונות כמו ידע שנצבר לאורך השנים ועובר מדור לדור, למשל תרופת סבתא לכאבי אוזניים בה משלבים מעט שמן לבנדר עם שמן זית ושמים עם צמר גפן באוזן, דיקור לילדים המסייע במצבים של רגישות יתר וחולשה של המערכת החיסונית או כאבי גדילה למשל, טיפול באמצעות פרחי באך לילדים שחשים כאבי בטן ועוד.

 

החליטו על בובה שהיא הרופא הביתי

ככל שנרבה לזכור שילדים מתחברים לדברים מהעולם שלהם כמו דיבובים, הצגות, משחקים, שירים, ריקודים, ככה יהיה לנו קל לעזור להם וגם לעצמנו. מה שאפשר לעשות בזמן מחלה, כאב או כל מצב אחר שמצריך כביכול רופא אבל לא באמת, הוא להחליט שיש בבית רופא, ד“ר בשם שתבחרו, בובה שהילד שלכם אוהב או מתחבר אליה ולדובב אותה בצורה של משחק. קבעו מקום למרפאה ותראו איך הבובה בעזרתכם כביכול יכולה לעזור לילד או לילדה שלכם. זה יכול להיות משחה, קוביית קרח, מוצץ (בדיחה), משהו מתוק, פלסטר, תרופה להורדת חום, או כל רעיון אחר שעולה לכם.

 

החזיקו בבית מוצרים שיעזרו לכם במצבים של כאב

כדאי שתייעדו בבית ארון או מגירה עבור הילדים שלכם לכל מיני מצבים שמעודדים כאב. זו יכולה כאמור להיות סוג של של מחלת חורף שמחייבת תרופה ללא מרשם עבור ילדים כמו אקמולי, נורופן וכדומה. בנוסף, יש המון מוצרים טבעיים שיכולים לעזור לתינוקות וילדים כמעט בכל גיל למגוון סוגי כאב כמו כאבי אוזניים, כאבי גרון, מכות שהילדים חוטפים בנפילות למשל וניתן למרוח עליהם משחה ועוד.

 

ועוד כמה טיפים שיכולים לעזור

  1. הזדהו עם הילדים שלכם ותנו להם מקום להביע את הכאב
  2. משפטים כמו אתה מפונק, די לנדנד לי, כל הזמן אתה חוטף מכות – תהיה יותר זהיר, מראים על שיפוטיות, ביקורתיות והם יביאו להתנגדויות ומאבקי כוח.
  3. ספרו לילדים שלכם על כאב דומה שחוויתם בילדות.
  4. שתפו אותו והציעו להם לתת פתרון במידה והם בגיל המתאים.
פייסבוק
לינקדאין
ווטסאפ
כתבות נוספות שיעניינו אותך