masmerim
מסמרים
בארון

אסטמה של העור ילדים – למה היא נוצרת ומה אפשר לעשות?

אביב צוות מסמרים
אביב צוות מסמרים

אביב, חוקרת, ידועה בתור כזו שחופרת לעומק עד שמוצאת את אשר על ליבה ובכיסה

העור שלנו. אותו איבר חיצוני שמעסיק כל אחד ואחת מאיתנו ביום יום. במיוחד שמדובר בתינוקות ובילדים שלנו. אחת המחלות היותר מטרידות, כזו שלא רבים מודעים אליה נקראת אסטמה של העור ילדים או אסטמה של העור מבוגרים. המחלה מכונה בשפה המקצועית גם אטופיק דרמטיטיס והיא נחשבת למחלה אלרגנית פופולארית שנמצאת בשנים האחרונות בעלייה מתמדת. למעשה, למעלה מ-20% מהילדים עד גיל חמש סובלים מהמחלה ויש גם בין 1%-4% מהמבוגרים שישארו איתה או יפתחו אותה במהלך חייהם הבוגרים.

 

איפה המחלה מופיעה?

בשונה מיובש נקודתי כמו אקזמה בידיים, ברגליים וכיוצא בזה, אסטמה של העור, יכולה להופיע בכל אזור הקיים בגוף שלנו, אבל ברוב המקרים היא מפוזרת על פני העור. בדרך כלל, היא התסמינים ייתאפינו באזורים של קפלי המפרקים כמו קפלי המרפקים, בתי השחי, מאחורי הברכיים. לעתים היא גם תופיע בצוואר ובפנים

 

מהם התסמינים של אסטמה של העור ילדים

  • אדמומיות קיצונית
  • נגעים או פצעים
  • תחושת יובש בלתי פוסקת
  • גרד
  • העור הופך עבה יותר

 

חשוב להבין כי מדובר במחלה אלרגנית כמו וחומרים אשר מעודדים אלרגיה כמו קרדית אבק למשל, יכולים להחמיר את תסמיניה של המחלה.

 

מה גורם להיווצרותה של הדלקת?

יש כל מיני גורמים שיכולים להוביל להיווצרות אסטמה של העור. אצל כל חולה, הסיבות הן שונות ואחת הבעיות עם מחלה זו הוא שקשה מאוד להבין את הגורמים ולכן מומחה העור צריך לנתח את ההרגלים ואת גופו של המטופל בהיבט הפיזי והרגשי גם יחד. להלן מספר גורמים שעלולים להוביל להתפרצות המחלה:

  1. גנטיקה (מחסור בגן שהגוף מתרגם לחומר המכונה פילגרין
  2. מערכת חיסונית חלשה ותגובת יתר של תאי מערכת החיסון נגד אלרגנים
  3. הרכב העור
  4. בנוסף, אורח חיים, היגיינה לקויה, נטילת תרופות מסוימות באופן קבוע – אלה ועוד יכולים להוביל להתפרצות הדלת.

 

איך מאבחנים את המחלה?

האבחון הוא ברובה קליני. מומחה לרפואת עור יזהה את הנגעים ויבין את רמת הפיזור שלהם בגוף. בנוסף, יש רופאים שיבקשו מהמטופל לבצע בדיקות דם. למשל, ספירת דם למחלה אטופית מסייעת לבדוק את רמת הרגישות לאלרגיות.

 

איך מטפלים במחלה?

יש המון דרכים לטפל במחלה לרבות נטילת תרופות ו/או משחות במרשם, לרוב אלו מכילות סטרואידים, או משחות המכילות רכיבים נוגדי דלקת. התרופות מסייעות בדיכוי המערכת החיסונית ומאזנות את הפעילות שלה. שינוי הרגלים הקשורים לחיים היום יום שלנו, כמו למשל שמירה על היגיינת עור, שמירה על לחות העור, שימוש בסונים שאינם מכילים אלכוהול ורכיבים מייבשים יכולים להקל משמעותית על התסמינים. היום יש גם טיפולים חדשניים המסייעים לטיפול במחלה כמו פוטותרפיה – טיפול המתבצע באמצעות קרינת אור הגורמת לשינויים בתגובת מערכת החיסון וממית חיידקים פתוגניים.

פייסבוק
לינקדאין
ווטסאפ
כתבות נוספות שיעניינו אותך