נשים בעולם התעסוקה בישראל נמצאות במקום טוב, כמובן באופן יחסי לשאר המדינות החברות ב-OECD. למעשה, נכון לשנת 2019, שיעורן של הנשים בתחום העבודה בישראל הוא בין הגבוהים ביותר בעולם המפותח. אולם, ראוי לציין כי מדובר על מגמה חדשה יחסית שכן, הגידול הגבוה ביותר לו היינו עדים היה בעיקר סביב קבוצת הגיל של 35-44. במסגרת אותו גידול, יותר ויותר נשים שהן אימהות לילדים קטנים נכנסו לשוק העבודה. מנגד, ניתן לראות גם מגמת עלייה בקבוצת גילאי 55-64, שאלו בעצם נשים לפני גיל פרישה. אז מה הוביל לאותו גידול של שילוב נשים בעולם התעסוקה, מה העתיד צופה לנו ומה עוד עליכם לדעת על נושא זה? בכתבה זו תוכלו למצוא את כל התשובות.
ההבדלים המשמעותיים בתחום נשים בעולם התעסוקה
אי אפשר לדבר על נשים בעולם התעסוקה ועל האופן בו השילוב שלהן הולך וגדל ככל שאנו מתקדמים מבלי להזכיר את פערי השכר, שלמרבה הצער עדיין מהווים בעיה מרכזית גם בשנת 2023., אז מהן הסיבות לאותם פערים? ובכן, ניתן להצביע על הסיבות לאותם פערים מגדריים עוד מבחירת המקצועות המוגברים בתיכון ובפרט במספר היחידות של הבגרות במתמטיקה. לפי מקבץ נתונים. שיעורם של מקבלי בגרות איכותית עם דגש על מקצועות טכנולוגיים הוא אכן גבוה יותר בקרב גברים, ואילו קיים רוב גברי מובהק במקצועות בחירה כמו פיזיקה ומדעי המחשב, בעוד כי קיים רוב נשי מובהק בתחומי הרוח והאמנויות כמו ספרות, תיאטרון וכדומה.
השכלה גבוהה
אותם הבדלים באים לידי ביטוי גם כאשר מדובר על השכלה גבוהה. אולם, גם כאן ראוי לציין כי מדובר על מגמה שהולכת וגדלה של נשים בעולם התעסוקה שרכשו השכלה גבוהה. למעשה, מעל 20 שנים שיעור הנשים אשר לומדות במוסדות אקדמאיים להשכלה גבוהה גבוה משיעור הגברים, בעוד כי שיעור הנשים אשר ממשיכות לתארים מתקדמים גם הוא הולך וגדל בקצב מסחרר. בשנת 2017 לדוגמא, נשים היוו כ-58% ממסיימי התואר הראשון, 63% מתואר שני ו-53% בתואר שלישי. במידה ואתם מעוניינים לקרוא עוד מידע מעניין בנושא זה ועוד מגוון רחב מאוד של תחומים מרתקים אחרים, כדאי מאוד לבקר באתר kolhaisha.org.il.