masmerim
מסמרים
בארון

כך תפחיתו בצריכת מתוקים

אביב צוות מסמרים
אביב צוות מסמרים

אביב, חוקרת, ידועה בתור כזו שחופרת לעומק עד שמוצאת את אשר על ליבה ובכיסה

אין כמעט אדם שלא אוהב מתוק באופן כזה או אחר. חלקינו מכורים ממש למתוקים ובכל הזדמנות מכניסים איזו קוביה של שוקולד לפה, פרוסה של עוגה לצד הקפה ואפילו אוהבים לאכול ארוחה מתוקה שלמה כמו מוזלי עם מייפל או פנקייקים עם הילדים. העניין הוא שסוכרים הם לא הדבר הכי בריא שיש בלשון המעטה. סוכרים מעודדים עלייה של רמות הסוכר בדם, גורמים לעלייה במשקל בטווח הרחוק, מעלים את רמות האנרגיה ואז מצניחים אותן בבת אחת, מעודדים היווצרות של מחלות כמו סוכרת, סוכרת סוג 2, כולסטרול גבוה, שומנים ברמות הדם, מחלות לב וכלי דם. בנוסף, הגוף לא עובד בכדי לייצר את הורמון האינסולין ובכך פוגע ברמות הסוכר האופטימליות. אז איך תפחיתו בצריכת מתוקים בהמשך הכתבה.

 

אז מה בכל זאת אפשר לעשות כדי להפחית בצריכת מתוקים?

ובכן, יש המון דברים שיכולים לעזור לנו להפחית את צריכת הסוכרים בגוף. קודם כל יש המון תחליפים, חלקם בריאים יותר חלקם פחות. אגבה, מייפל 100% טבעי, סטיביה, דבש, סילאן – אלה נחשבים לסוכרים לכל דבר, אך פחות מזיקים. בנוסף, מומלץ מאוד להחליף את צריכת המתוקים בפירות. תפוזים, תותים, תפוחים, בננות, אגסים, תמרים – כל אלה מביאים איתם מגוון רחב של יתרונות בריאותיים. פירות עשירים בוויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון המשתתפים באינספור תהליכים חיוביים בגוף שלנו, מסייעים בחיזוק המערכת החיסונית ובהאטת תהליכי הזדקנות. באתר mojo תוכלו להנות ממגוון רחב של שלגונים איכותיים המבוססים על פירות טריים ללא חומרים משמרים. מחקרים רבים מוכיחים כי אנשים שצורכים פירות טריים לאורך זמן, חולים פחות ונהנים מגוף אנרגטי ובריא לאורך זמן.

 

צריכת מתוקים בארוחת בוקר

בדרך כלל, אנשים רבים אוהבים לאכול מתוק בבוקר. אז במקום להכניס איזה מאפה עם הקפה של הבוקר שאתם נמצאים בדרך לעבודה, במקום לאכול את העוגיות של הילדים, פשוט אכלו בריא יותר אך עדיין שמרו על המתוק. למשל, תוכלו להנות מארוחת פירות עם יוגורט, שייק פירות, פרוסה עם ריבה או מעט דבש.

 

מתוקים אחרי האוכל

אנשים רבים בוחרים לאכול אחרי האוכל שוקולד או משהו מתוק אחר. אפשר להחליף את השוקולד הרגיל בשוקולד מריר או בכדור תמרים עם מעט קוקוס שתכינו בעצמכם.

 

אפיה בריאה יותר

רשת האינטרנט שופעת במתכונים בריאים, בלוגים העוסקים באורח חיים בריא, סרטונים ועוד. היום ניתן להחליף כמעט כל רכיב שאינו בריא ברכיבים בריאים. הנה כמה דוגמאות…

  • במקום קמח לבן, החליפו לקמח מלא, קמח כוסמין, קמח כוסמין, קמח שיבולת שועל או קמח כוסמת.
  • במקום סוכר לבן השתמשו בתחליפים כמו עגבה, דבש, מייפל.
  • העשירו את המתכונים שלכם במוצרים מן הטבע כמו שמן זית, שמן אבוקדו, טחינה, אגוזים, גרעינים, פירות ועוד.
  • במקום שמן קנולה, חמאה או מרגרינה, אפשר לעשות שימוש בשמן קוקוס. ניתן גם לעשות שימוש בשמן חמניות שנחשב למעט בריא יותר.

 

איך להתנהג באירוע, חתונה או מסעדה?

שאנחנו יוצאים החוצה, מוזמנים לאירוע, אנחנו מרשים לעצמנו קצת יותר. לכן, לפני שאתם יוצאים החוצה, כדאי לעשות עם עצמכם שיח מסודר. למשל, החליטו שאתם נהנים מביס אחד של עוגה ולא ממשיכים. כמו שאומרים חכמים ”הכפית השניה בדיוק באותה הטעם כמו הראשונה“. בנוסף, חשוב מאוד להקפיד שלא לצרוך יותר מדי אלכוהול המכיל כמויות אדירות של סוכר! למשל, ניתן להחליט ששותים כוס יין אחת וזהו.

 

הקפידו להכניס רק מזונות בריאים אליכם הביתה והגבילו את צריכת המתוקים.

 

לסיכום, סוכר אינו בריא לנו והוא גורם לנזקים רבים, הן עבורנו והן עבור הילדים שלנו ולכן מומלץ מאוד להפחית בצריכת מתוקים ככל הניתן.

פייסבוק
לינקדאין
ווטסאפ
כתבות נוספות שיעניינו אותך