אבחון מחלות מתקדם הוא דבר חשוב מאוד בימינו, מאחר והוא מאפשר לזהות מוקדם מקרים מאוד מורכבים על מנת שיהיה ניתן להתאים טיפול רפואי ייעודי, שבהרבה מאוד מקרים אף יוכל למגר את הבעיה. בין הדוגמאות הכי נפוצות של אבחון מחלות מתקדם בימינו ניתן למנות בדיקת צנתור וירטואלי, שזו למעשה בדיקת CT של הלב. אז איך בדיקה זו עובדת, למה היא כל-כך חשובה בתור אבחון מחלות מתקדם ומה עוד עליכם לדעת על נושא זה? ובכן, במהלך המאמר הבא, המומחים שלנו יסבירו לכם כל מה שצריך לדעת בנושא זה, בדיקת CT של הלב, וכל מה שביניהם.
בדיקת CT של הלב
כאמור, בין הדוגמאות הנפוצות ביותר של אבחון מחלות מתקדם ניתן למנות בדיקת סי טי לב. בדיקה זו
, הידועה גם בתור בדיקת צנתור וירטואלי, היא בעצם בדיקה אשר מתבצעת על ידי מכשור CT מתקדם, ודרכה ניתן לגלות מחלה כלילית (מחלה טרשתית של עורקי הלב) עוד בשלבים המוקדמים שלה, הרבה לפני שניתן לראות אותה במסגרת בדיקות שגרתיות כמו בדיקת דם, בדיקת אקו לב או אק"ג.
איך בדיקה זו עובדת?
בדיקה זו דומה במהותה לבדיקת CT רגילה. לא מדובר על בדיקה פולשנית וכן גם חשוב לציין שמדובר על בדיקה מאוד מהירה ומדויקת. לאחר סיום הבדיקה, יהיה ניתן לחזור מהר מאוד לשגרת חיי היום-יום, כמובן בהנחה כי לא נמצאו שום ממצאים אשר מראים על חובה להתאשפז באופן מיידי. ממצאים מהספרות הרפואית מראים כי כאשר מדובר על תוצאות תקינות או כמעט תקינות של בדיקה זו, הסבירות לקבל התקף לב נחשבת לנמוכה יותר והדבר נכון במשך 6 שנים לאחר ביצוע הבדיקה, כך שבהינתן תוצאות שכאלו ככל הנראה לא יהיה שום צורך בצנתור פולשני.
שורה תחתונה בנושא אבחון מחלות מתקדם
הרפואה המודרנית לפני הכל היא בעצם רפואה מונעת – המטרה העיקרית היא בעצם לתת מענה ראוי ככל הניתן על מחלות שונות ולזהות אותן מוקדם כדי שיתאפשר לעשות זאת – וזה למה כל כך חשוב לבצע מוקדם אבחון במקרה ויש חשד.