עולם הסטארט אפ, שמכונה בעברית גם יזמות, הוא עולם מרתק שמושך אליו הרבה מאד אנשים. בין אם הם בוחנים את האפשרות שלהם להשתלב בו ובין אם הם מתעניינים בחידושים או המצאות שלוקחים בו חלק – הם תמיד יהיו עם האצבע על דופק ויידעו את החדשות האחרונות שקשורות בחברות הסטארט אפ המובילות בשוק, גם בישראל וגם ברחבי העולם. על מנת להכיר יותר מקרוב את התהליך מומלץ מאד לדעת מה קורה בתוך חברות אלה, בלי לחשוף סודות מקצועיים ועסקיים כמובן, ולהבין את הדרך של תהליך המצאות בסטארט אפ מהרעיון שמבזיק במוחו של מישהו עד שאכן אותו רעיון מתגשם לכדי ממש והופך לעובדה מוגמרת בשטח. אין מדובר בתהליך קל או קצר ומעניין מאד להתוודע לשלבים שלו. מעבר לשלבי התהליך של פיתוח רעיון אפשר למצוא בדרך הזאת מעניינת מאד בשל ההתאמה שלה למציאות הדינמית הנוכחית ולטכנולוגיות המתקדמות שכבר לוקחות חלק בכל תחום מתחומי החיים.
שלבי התהליך המצאות בסטארט אפ
השלבים שיתוארו כאן יהיו נכונים עבור מרבית התהליכים, אך כפי שאפשר יהיה להבין ממי שבקיא בעולם ההיי טק והסטארט אפ כמו נתי דוידי למשל, כתלות ברעיון עצמו ובתחום שהוא אמור לקדם – בהחלט אפשר יהיה להתרשם גם מקיצורי דרך כאלה ואחרים. באופן כללי אפשר לומר שכל אדם יכול להעלות במוחו רעיון שיהיה רעיון לא פחות ממצוין ואז יתחילו שלבי הבחינה שלו – על כמה אנשים הוא ישפיע באופן מיידי ואפילו יומיומי? במה כרוך הפיתוח שלו? מה העלות של הייצור והשיווק? לצורך כך ייבחנו אינספור אספקטים של כדאיות הפיתוח והייצור ההמוני. במקרים רבים ייתכן וייצרו אבטיפוס בגודל קטן או בקנה מידה קטן ויתנו ממנו לאנשים שיכולים להסתייע בו על מנת שייחוו את דעתם ויגידו האם באמת הוא יכול להוות בשורה אמיתית. רק לאחר שכל השלבים האלה יושלמו, בליווי צמוד של אנשי מקצוע שמבינים בנושאים אלה ויש להם ניסיון בבחינת רעיונות חדשניים – אפשר יהיה לקבל את ההחלטה בנוגע לייצור המוני והכנסה לשימוש של אותו הרעיון בקנה מידה רחב. חשוב להבין שהשלבים האלה יכולים לקחת לא מעט זמן, שכן המשמעות וההשלכות של אותו רעיון יכולים להיות מרחיקי לכת.
מי לוקח חלק בתהליך האישור?
חשוב מאד להכיר את סוללת אנשי המקצוע שחייבים ללוות כל תהליך על מנת לבחון אותו לעומק ולקבל את ההחלטה האם כדאי או שווה להשקיע בו, כלומר האם מדובר כאן בבשורה של ממש או שלא. יהיו כאן אנשי מקצוע מעולם התוכן המדובר. כיום יש כאלה, מעולים ומצטיינים במגוון עצום של תחומים וגם נישות ספציפיות. חשוב להבין שבשלבים האלה פועלים ביחד, יד ביד, גם אנשי מקצוע מנוסים וגם אנשי עסקים, משקיעים וכאלה שיש להם ניסיון רב בליווי תהליכי סטארט אפ עד לסיומם בייצור מוצר או שירות חדש. השילוב בין מי שבוחן את הכדאיות העסקית לבין מי שמבין את מהות העניין המקצועי הוא שילוב חשוב שחייב להתקיים בצורה נאותה (וגם נעימה) על מנת שהעסקי לא יבוא על חשבון המקצוע ולהיפך. שני נושאים אלה ייבחנו לעומק ויתקבלו ההחלטות המתאימות.