אנו חיים בעידן מודרני שבו חדשות לבקרים צצים פתרונות ומוצרים חדשניים ייחודיים התורמים לאיכות ואריכות חיינו. זה בא לידי ביטוי בשלל תחומים עם דגש על תחום הרפואה. אחד הטיפולים החדשניים הנמצא כבר בשלבי מחקר מאוד מתקדם ולמעשה נותן מענה ותקווה לסובלים ממחלת סרטן הערמונית הנמצאת בשלביה המתקדמים מתבצע באמצעות הזרקת מולקולה המכילה איזוטופ מסוג לוטציום 177.
טיפולים מקובלים לעומת טיפול חדשני
בקרב גברים שעברו את גיל 50, מדובר בסוג הסרטן הנפוץ ביותר, כאשר הוא הגורם השני המוביל לתמותה בעקבות מחלת הסרטן. מנתונים עולה כי מעל 3,000 גברים חולים במחלה בכל שנה. בדרך כלל ניתן לטפל במחלה באופן מקומי עם ניתוח או טיפולי הקרנות, אך בממוצע 15% מהחולים סובלים מהתפשטות גרורתית של המחלה.
באתר druri.co.il תוכלו ללמוד עוד על המחלה, על קצב ההתקדמות שלה ועל טיפולים חדשניים המסייעים לטפל בה ואף למנוע את תהליך ההתפשטות שלה.
- טיפול הורמונלי – על ידי דיכוי תהליכים המובילים להפרשת הורמון הטסטוסטרון ניתן לטפל במחלה ולמנוע את קצב ההתקדמות שלה, אך יש חולים שמפתחים לטיפול זה עמידות.
- טיפול כימותרפי- מתאים לחולים שלא מגיבים לטיפול ההורמונלי ולכאלה אצלם המחלה מתפשטת לאיברים נוספים כמו הריאות, הכבד ובלוטות הלימפה. מדובר במחלה מאוד אגרסיבית שלא מגיבה לטיפולים אונקולוגיים חדשניים. לעתים ניתן לשלב את הטיפול הכימותרפי עם תרופות וטיפולים ביולוגיים אחרים.
- ניתוח – התהליך מכונה גם כריתה רדיקלית של בלוטת הערמונית והוא מתאים לחולים שאובחנו בגידול מקומי, כאלה שלא ניתן לבצע אצלם מעקב רפואי בלבד. בדרך כלל מבצעים את הטיפול בגישה הלפרוסקופית עם רובוט והוא גם מכונה טיפול דה וינצ‘י. הניתוח מסייע להסיר את כל הבלוטה ואת שלפוחיות הזרע, זאת בכדי להפחית את הסיכון להיווצרות של תאים סרטניים נוספים בעתיד.
- טיפול בטכנולוגיית IMRT- טכנולוגיה ייחודית המשלבת בקרת מחשב ומייצרת קרינה אשר נצמדת לגידול ברמת דיוק אדירה. באופן כזה שדה הקרינה יוצא אחידות וברגע שהמחשב מזהה כי יש פגיע באזורים חיוניים, נוצרת הפחתה בצפיפות הפוטונים. יש סוגים שונים של טיפולי קרינה אחרים כמובן.
מידע על הטיפול החדשני
למעשה, מדובר בטיפול שבהחלט נותן תקווה לחולים אצלם המחלה מוגדרת כאגרסיבית. מחקרים רבים נעשו במדינות כמו גרמניה ואוסטרליה, כאשר שיעור ההצלחות גבוהים בהשוואה לפתרונות אחרים. במהלך הטיפול מזריקים לתוך הוריד מולקולה המכילה איזוטופ מסוג לוטציום – 177. המולקולה נקשרת לחלבון שנמצא בכמויות מאוד גבוהות על תאי הסרטן בערמונית ואז היא מחסלת אותם לגמרי. הטיפול גם מכונה רדיותרפיה מולקולרית. ניתן לבדוק התאמה לטיפול לאחר שעוברים מיפוי כל גופי במצלמה מיוחדת שבודקת את נוכחות ורמות החלבון על תאי הגידול הסרטניים. לאחר שמגלים כי יש כמות גבוהה שלו, ניתן להמשיך כל מיני הכנות הקשורות לטיפול כמו ספירת דם, בדיקת תפקודי כליות ועוד.
האם הטיפול דורש אשפוז?
הטיפול אינו דורש אשפוז והוא נמשך כמה שעות בודדות בבית החולים במהלכן מזריקים את החומר. במידת הצורך ניתן לחזור על הטיפול אחת לחודש וחצי או חודשיים. ניתן לעבור עד 4 מחזורים של טיפול. הטיפול מסייע לשפר את רמת ואיכות החיים של המטופלים בצורה ניכרת.
איך בוחרים את תכנית הטיפול המתאימה?
הכל תלוי באבחון של הרופא המטפל ובתוצאות הבדיקות. במידה ונעשו ניסיונות של טיפולים מסוימים ללא הצלחה, לרוב ינסו טיפול נוסף. ככל שהסרטן נמצא בשלבים התחלתיים, כך קל יותר לטפל במחלה וגם להיפך, ככל שמדובר במחלה בשלבים מתקדמים יותר, מורכב לטפל בה.