שלגונים הם ממתק אהוב מאד בישראל בזכות הרעננות שהם מביאים והטעם הקפוא. יש סוגים רבים של שלגונים, ארטיקים וגלידות, מה שמאפשר לכל אדם, ללא קשר לגיל שלו או לעיסוק היומיומי שלו לבחור את הטעמים או ההעדפות שלו בנוגע לממתקים הקפואים והטעימים. יש כאלה חלביים או צמחיים, כאלה שעשויים מפירות טריים קפואים וכאלה שעשויים ממיץ, כלומר ממים וסירופ. כל אחד יכול לבחור את מה שהוא הכי אוהב והכי ירענן אותו, שכן בישראל חם ולח מאד לאורך השנה כולה ולכן השלגונים מכל הסוגים זוכים לפופולריות גבוהה במיוחד. בשנים האחרונות, בשל מודעות גבוהה לנושאים שקשורים בבריאות ובבחירה של מזונות טריים ובריאים או הימנעות מחומרי גלם ומרכיבים שעלולים לסכן את הבריאות – אפשר למצוא כמה וכמה סוגים של גלידות, ארטיקים ושלגונים שעשויים מחומרים איכותיים ובריאים והם מועדפים על פני אלה הרגילים.
איך מכינים שלגונים בריאים ואיכותיים?
על מנת לייצר שלגונים וארטיקים טבעיים צריך לשים לב מה הם צריכים שלא להכיל בתוכם – חומרי טעם וריח מלאכותיים, צבעי מאכל שידועים בהיותם לא בריאים ובחלקם אפילו מסוכנים לבריאות וכמובן חומרים משמרים. המוצרים של מוג'ו למשל, מיוצרים רק מפירות טריים ואיכותיים ולכן הם נחשבים לבריאותיים הרבה יותר מאשר המוצרים האחרים. אפשר כיום להשיג שלגונים או גלידות מתוצרת החברה – פירות בודדים או שילובים של כמה פירות. יש מי שקונה את השלגונים הטבעיים האלה על מנת להפוך אותם במעבד המזון לשייק או לברד וכך נהנה ממשקה קפוא, טעים ומרענן, בדיוק מה שצריך היהיה הכי מתאים במזג האוויר החם בישראל. החוכמה האמיתית היא בחירה של הפירות הכי טריים, בשלים ואלה שיש בהם כמה שיותר טעם טבעי ומיץ וכך לא צריך שום תוספות ושום חומר חיזוק. זה מה שהופך אותם לפופולריים ואהובים. אט אט יותר ויותר אנשים מבינים שהטעם הטבעי, המרענן והחמצמץ הוא הטעם האמיתי של הפירות והם אוהבים אותו ויודעים להעריך אותו.
החשיבות של בחירה נאותה של מוצרי מזון
לכל אדם יש את השיקולים שלו בכל מה שנוגע לבחירת המאכלים ומוצרי המזון שהוא בוחר לצרוך או בנוגע לאלה שהוא חושב שעדיף להימנע מהם. לכל אדם יהיו דברים שיהיו לו חשובים יותר או פחות ולכן בפני כל אחד עומדת הבחירה. מצד שני – על מנת שתהיה בחירה נאותה והגיונית הרי שצריכות להיות כמה אפשרויות שתעמודנה אלה מול אלה. כאשר בצד אחד יש את השלגונים הרגילים עתירי הסוכר, עם התוספים השונים והחומרים מחזקי הטעם או הצבע ומולם עומדים השלגונים הטבעיים שעשויים מפירות בלבד וממיצים טבעיים של פירות – אין ספק שאלה יהיו השלגונים העדיפים מבחינה בריאותית והם אלה שכדאי שיהיו במקפיא של הבית דרך קבע.