masmerim
מסמרים
בארון

בדיקת ינשוף – כך תעברו אותה בשלום

אביב צוות מסמרים
אביב צוות מסמרים

אביב, חוקרת, ידועה בתור כזו שחופרת לעומק עד שמוצאת את אשר על ליבה ובכיסה

הבדיקה אותה מבצעים שוטרי תעבורה במטרה לבדוק את כמות האלכוהול שיש לנהגים בדם נקראת בדיקת ינשוף. בפועל, נהג שנעצר וחשוד ששתה אלכוהול לפני או תוך כדי הנסיעה אמור לנשוף אל תוך מתקן מיוחד שמודד את ריכוזי האלכוהול שיש בדם. במצב שבו אחוז האלכוהול, גבוה ממה שמותר, ניתן להתחיל תהליך של השראה נגד הנהג ולהאשימו בנהיגה תחת השפעת אלכוהול.  ברוב המקרים, הרישיון ייפסל והנהג יצבור 10 נקודות תעבורה בחובה.

 

האם ניתן לערער על הבדיקה?

גם אם עצרו אתכם, נבדקתם בבדיקת ינשוף והתוצאות לרעתכם, עדיין יש מה לעשות. אמנם המשטרה יכולה לבדוק באופן די מדויק את אחוז האלכוהול בדם, בשל העובדה שמדובר במכשירים יחסית מדויקים, אך הרף לבדיקת משתנה באמצעות המכשיר. עורך דין תעבורה מסביר כי לפעמים יש במכשיר טעויות. אם מדובר בנהג חדש, כלומר נהג עד גיל 24 ונהגים שמסיעים רכבים ציבוריים ורכבי משא נתון מעל 50 מיקרוגרם של אלכוהול בדם בליטר של אוויר נשוף, מעיד על כך שהנהג שיכור. עבור כל שאר הנהגים על הכביש, אי תקינות אי כאשר יש מעל 240 מיקרוגרם אלכוהול בליטר של אוויר נשוף. כבר מעל 100 מיקרוגרם מתבצעת אכיפה על ידי המשטרה.

 

מה שוטרים שמבצעים את הבדיקה מחוייבים לעשות?

ובכן, יש כל מיני נהלים שקשורים למכשיר הינשוף. המשטרה מחוייבת לעבוד לפי הכללים ולבצע בדיקת כיול בדיקה עצמית וכי הערכים שמתקבלים אכן תקינים הן לפני המשמרת והן אחריה. בנוסף, אחת לחצי שנה המשטרה חייבת לבדוק שהמכשיר אכן תקין ועליה לצרף אישור תקינות תע“צ.

 

טיפים ונהלים למעבר בדיקת ינשוף

יש כמה דברים שכדאי לכם לדעת שמדובר בבדיקת ינשוף. האחד הוא שכאשר עוצרים אתכם בחשד כי אתם נוהגים תחת השפעת אלכוהול, על השוטר להמתין רבע שעה לפני שהוא מבצע את הבדיקה. בנוסף, אחרי שהוא ביצע את הבדיקה, עליו לבצע בדיקה נוספת בכדי לוודא שהתוצאה אכן תקינה. עליו לכתוב דו“ח בו הוא מפרט את כל מה שקרה כולל הממצאים. בתור נהגים אתם מחוייבים למסור את הבדיקה וזאת משום שגם אם מבצעים בדיקת דם, היא לוקחת זמן רב יותר והיא גם יותר מורכבת ולכן לא מעט שוטרים פשוט מסרבים לאפשר ביצוע שלה. חשוב לדעת כי סירוב לביצוע הבדיקה או כל ניסיון להכשילה תגרום להרשאה מיידית, כלומר הדבר מוכיח כי הנהג אכן נוהג תחת השפעת אלכוהול וצפוי לקבל בדיוק את אותם העונשים הקבועים בחוק. קיימים מקרים חריגים ששווה להכיר בהקשר של הבדיקה:

  1. נהג החולה במחלת ריאות אשר מקשה על תהליך הנשיפה, לא עובר את הבדיקה.
  2. על השוטר להסביר לנהג מה קורה במידה והוא מסרב לבצע את הבדיקה.

 

מה לא לעשות בהקשר של בדיקת ינשוף?

הדבר הראשון שמומלץ מאוד לא לעשות זה פשוט להימנע משתיה של אלכוהול כאשר אתם נוהגים. בדיקת ינשוף נחשבת לבדיקה אמינה ובית המשפט רואה בה מדויקת ומתנהל על פיה פעמים רבות. יחד עם זאת, גם אם הבדיקה אכן חיובית, יכול להיות שיש בעיה במכשיר או שיכול להיות שהשוטר לא פעל לפי הנהלים ואז יש סיכוי שהחוק יבוא לטובתכם. עוד דבר שמאוד מומלץ שלא לעשות הוא עימות עם השוטר. עימות רק יכול להחמיר את המצב. בכל מקרה כדאי לפנות לעורך דין לתעבורה שיבדוק האם באמת השוטר פעל לפי הנהלים והאם המכשיר שאיתו הבדיקה בוצעה אכן תקין.  בחרו עורך דין מקצועי, אמין ובעל ניסיון בתחום.

פייסבוק
לינקדאין
ווטסאפ
כתבות נוספות שיעניינו אותך